×

Consultarea Planului de Dezvoltare Economică Locală Călăraşi!

4 februarie 2020


Primăria orașului Călărași a aderat la Inițiativa ,,Primarii pentru Creștere Economică” la data de 01 februarie 2019, devenind astfel Membru Junior al Clubului ,,Primarii pentru Creștere Economică’’. Acest statut oferă oportunitatea Primăriei orașului Călărași să analizeze potențialul său economic cât și să creeze condiții pentru creșterea economică. Totodată, Primăria își propune să elaboreze propriile soluții specifice sectorului privat și să întreprindă acțiuni concrete pentru dezvoltarea acestuia și a comunității, în general.

Planul de Dezvoltare Economică Locală (PDEL) are ca scop creșterea economică a orașului Călărași și a calității vieții cetățenilor. La elaborarea acestui document s-au luat în considerare viziunile și ideile experților economici, ale agenților economici locali alături de administrația publică locală, care au colaborat  pentru a definitiva toate prioritățile și obiectivele din prezentul plan. De specificat faptul că implementarea și monitorizarea Planului de Dezvoltare Economică Locală va fi asigurată de echipa primăriei orașului Călărași, sectorul privat și societatea civilă, cu sprijinul Secretariatului Iniţiativei Primarii pentru Creşterea Economică.

Planul de dezvoltare economică locală pentru perioada 2020-2021 este bazat pe punerea în valoare a punctelor forte ale oraşului şi soluționarea problemelor, reieșind din potenţialul existent, nivelul de dezvoltare a economiei locale, capacitatea serviciilor publice, infrastructurii de afaceri, precum şi din disponibilitatea autorităţilor publice locale şi a societăţii civile de a-și asuma responsabilitatea pentru procesul de dezvoltare locală.

Consultă planul apăsând pe linkul de mai jos:

2020_01_27_PDEL_Calarasi