×

Comunicat informativ!

27 septembrie 2021


Investițiile în proiectele de eficiență energetică și soluțiile inovative în utilizarea eficientă a energiei au fost principalele subiecte puse în dezbatere pe 24 septembrie la Forumul oportunităților de finanțare a eficienței energetice, organizat în orașul Călărași. 

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”. Proiectul este implementat de Primăria orașului Călărași, în parteneriat cu IDIS „Viitorul”.

Obiectivul forumului a fost inițierea unui dialog între părțile interesate importante cu privire la accesul de finanțare pentru investițiile în eficiența energetică, în special iluminatul public și identificarea soluțiilor inovative pentru localitățile inteligente din Republica Moldova din punct de vedere energetic. Evenimentul și-a propune să familiarizeze beneficiarii potențiali despre impactul proiectelor de eficiență energetică, precum și necesitatea investițiilor pe termen lung în acest domeniu. Oportunitățile prezentate la forum au fost destinate autorităților publice locale, cetățenilor, dar și agenților economici care investesc în domeniul energetic.