×

Lansarea oficială a iluminatului public stradal în orașul Călărași!

15 noiembrie 2021


Stimați cetățeni,
Primăria orașului Călărași Vă informează despre lansarea oficială a iluminatului public stradal în orașul Călărași implementat în cadrul proiectului „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”.
 Evenimentul va avea loc vineri, 19 noiembrie, începând cu ora 16.00, în curtea Muzeului de Istorie și Etnografie din orașul Călărași, str. Mihai Eminescu, 32. în cadrul conferinței de încheiere a proiectului.
Conferința de închidere a proiectului reprezintă o oportunitate pentru publicul larg de a prezenta realizările proiectului și impactul acestuia asupra comunității din Călărași. Proiectul „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor” este implementat de Primăria orașului Călărași în colaborare cu IDIS „Viitorul”, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.
Proiectul de eficiență energetică „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor” urmărește să eficientizeze sistemul de iluminat public în orașul Călărași și să consolideze capacitățile autorităților publice locale privind sporirea eficienței energetice. Pe termen lung, proiectul va asigura o economie reală de 6 500 euro/an, va permite reducerea emisiilor de CO2 și va fi implementat un sistem durabil de management energetic, iar nivelul de siguranță și confort pentru cetățeni și vizitatori va crește semnificativ. Astfel, aproape 17 mii de locuitori din orașul Călărași beneficiază de un sistem modern de iluminare stradală, dirijat online. Lungimea rețelei de iluminat stradal constituie 25 de kilometri și asigură economisirea energiei, dar şi reducerea costurilor de întreținere şi exploatare.
Agenda preliminară a evenimentului se anexează. La fel, o scurtă informație despre proiect, vedeți în pliantul atașat.
Evenimentul este organizat conform rigorilor Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică, nr. 62 din 22.09.2021. Organizatorii vor asigura respectarea normelor de securitate privind prevenirea răspândirii de coronavirus în conformitate cu restricțiile în vigoare pentru orașul Călărași. 
!!! Fiecare participant va prezenta Declarația pe proprie răspundere prin intermediul formularului de înregistrare on-linehttps://forms.gle/g2Y4sZAe9ddCmVhf8, înaintea începerii evenimentului.
Descară fișier atașat: