×

Activitatea Consiliului Local de Tineri Călărași recunoscută și apreciată la nivel național

14 decembrie 2021


CONSILIUL LOCAL AL TINERILOR DIN CĂLĂRAȘI (CLTC)

  • Da cine sunteți, măi copii? De unde? O întrebare frecvent adresată.

Noi suntem o echipă de tineri din Călărași cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani. Suntem adolescenți  cu aspirații spre un viitor mai armonios, cu abilități remarcabile, perseverenți și optimiști. Suntem o echipă ce tinde să-și marcheze existența în orașul Călărași chiar și prin cele mai mici fapte (gesturile mici fac diferența).

Respectiv, noi suntem CLTC – un grup de voluntari care participă activ la aflarea deficiențelor și necesităților tinerilor din localitate. Umăr la umăr alături de alte organizații publice căutăm cheia pentru  soluționarea acestora.

Activitatea noastră s-a început în 2012 și suntem activi până astăzi, cu noi membri, voluntari și viziuni.  CLTC organizează anual diferite sondaje, concursuri, vizionări de film, acțiuni de voluntariat și multe alte activități interesante  pentru adolescenți. În prezent suntem 42 de tineri. Surprinzător! Echipa se mărește din an în an.

De ce? Foarte simplu.

Activitățile lunare pe care le realizăm motivează și alți tineri să se alăture echipei noastre și să contribuie la armonia social-culturală a orașului. Noi suntem un exemplu că indiferent de vârstă , fără experiențe sau fără un statut social reușim să facem ceva. Reușim să organizăm activități de caritate, filme și jocuri tematice pentru tineri, surprize de Mărțișor trecătorilor, donații simbolice de Crăciun nevoiașilor, mini-concerte publicului din Călărași în cadrul concertelor anuale și nu doar.

Pe parcursul ultimilor 5 ani de activitate suntem îndrumați cu dragoste, răbdare, energie și convingeri din partea Dnei Aurica Amariei, specialist în cultură, tineret și sport din cadrul Primăriei Călărași. Împreună am izbutit să înfăptuim lucruri minunate. De ce sunt minunate? Aceste realizări  pot fi confirmate de localnicii orașului.

În concluzie, suntem încântați că vă putem transmite aceste informații și sentimente atât pe platforma noastră web de facebook și instagram cât și prin prezența noastră fizică în orice activitate locală organizată.

Vă mulțumim pentru susținere, aprecieri și gânduri pozitive! Ne vedem încurând cu noi reușite!