×

Pe 15 februarie este marcată ziua retragerii trupelor sovietice din Afganistan!

15 februarie 2022


     Războiul din Afganistan, care a luat viața a mii de tineri, inclusiv a sute de moldoveni, rămânând o filă dureroasă în inima multora dintre noi.
În războiul din Afganistan, din perioada 1979-1989, au participat peste 12 mii de moldoveni, dintre care 301 și-au pierdut viața pe câmpul de luptă, 4 au fost dați dispăruți, iar 700 au rămas invalizi pe viață. Mulţi dintre cei care s-au întors pe picioarele lor au rămas cu traumatisme pentru tot restul vieții.
            În 2022 se împlinesc 33 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, proces care s-a desfășurat între 15 mai 1988 și 15 februarie 1989.
Este de datoria noastră, a tuturor, să ne amintim de faptele eroice ale celor care și-au dat viața pe câmpul de luptă prin sacrificiu și curaj, dar și să-i cinstim pe veteranii acestui tragic război. În orașul Călărași avem 34 de veterani participanți a acestui război. Primăria Călărași aduce sincere mulțumiri pentru curajul, dârzenia şi patriotismul de care au dat dovadă în acești ani grei. Le dorim sănătate, fericire, linişte sufletească, grijă din partea celor dragi.