×

Comunicat informativ!

29 iulie 2022


        La 28 iulie 2022, primarul Ion Olari și viceprimarul orașului, dl Vladimir Susarenco au participat la evenimentul Primarii pentru Creștere Economică (M4EG) finanțat de Uniunea Europeană și implimentată de PNUD și Centrul pentru Impact Public.
     La discuții au participat administrațiile a 13 orașe și municipii din cele patru state, țara noastră fiind reprezentată de Ceadîr-Lunga, Cahul și Călărași. În prezent, toate localitățile aplică noi concepte, Urban Imaginaries și abordarea de portofoliu, care urmăresc soluționarea celor mai stringente probleme locale, cum ar fi gestionarea deșeurilor, asigurarea accesului la surse de energie alternativă etc. Inițiativele presupun implicarea nemijlocită a locuitorilor.
            Până la această etapă, localitățile participante au identificat problemele pe care doresc să le rezolve, urmând să regândească felul în care sunt amenajate spațiile publice și să implice locuitorii în identificarea celor mai bune soluții. La prima etapă, localitățile pot beneficia de sprijin financiar pentru a proiecta și a aplica soluțiile la problemele locale.
Inițiativa „Primari pentru Creștere Economică” (M4EG) a fost lansată și finanțată de Uniunea Europeană din 2017. Inițiativa M4EG este implementată de PNUD începând cu anul 2021, în strânsă cooperare cu UE, autoritățile locale și alți parteneri.
European Union in the Republic of Moldova