×

Lista proiectelor Bugetarea Participativă 2023 aprobate spre votare cetățenilor!

18 noiembrie 2022


În urma evalurării tehnice și de eligibilitate a proiectelor depuse în cadrul programului Bugetarea Participativă 2023, comisia de evaluare a aprobat 5 proiecte din 6. (Anexa: Proces verbal evaluarea proiectelor 2023)
În rezultat au fost aprobate următoarele proiecte:
„Pentru un mediu plăcut și curat”
Crearea /reabilitarea zonelor de odihnă și joacă pentru copii pe strada Alexandru cel Bun 62. Prin implementarea proiectului 200 de locatari, inclusiv 60 de copii vor beneficia de o ambianță plăcută și sigură. Bugetul proiectului – 114 917,29 lei, din care 15.000 lei contribuția locatarilor.
„Acces pietonal ( pavaj și scări) către teren de joacă, inclusiv crearea accesului persoanelor cu dizabilități și mamelor cu cărucioare, or Călărași, str. Ștefan cel Mare”.
Obiectivul proiectului este crearea accesului către terenul de joacă prin amenajarea trotuarelor și repararea scărilor. Bugetul proiectului – 99 366 lei. Implicarea locatarilor prin muncă fizică de curățare a terenului.
„Sporirea confortului și siguranței cetățenilor în zona de centru al orașului Călărași”.
Obiectivul proiectului este extinderea și amenajarea spațiilor publice și spațiilor verzi, zona adiacentă Incubatorului de Afaceri Călărași. Amenajarea cu mobilier urban- bănci, masă de șah, ghiveci cu flori. Bugetul proiectului este de 111 000 lei, din care 12.000 lei contribuție proprie.
„Stilul de viață sănătos în rîndul tinerilor din orașul Călărași prin crearea infrastructurii sportive”.
Obiectivul proiectului este promovarea modului sănătos de viață în rîndul copiilor/tinerilor din orașul Călărași prin amenajarea unui teren sportiv din curtea blocurilor locative din str. Ștefan cel Mare și Sfînt 2. Bugetul proiectului este de 100 000 lei.
„Asigurarea accesului auto-pietonal către instituțiile publice ( Primăria, Poșta Moldovei, Estrada de vară).
Obiectivul proiectului este asigurarea accesului auto-pietonal către instituțiile publice prin construcția a unui drum de 50m. Bugetul proiectului este de 99 583,79 lei
Deoarece suma alocată pentru toate proiectele este de 400 000 lei, prin votare vor fi selectate 4 proiecte care vor fi finațate din bugetul local. Proiectele aprobate de către comisie vor fi supuse votării cetățenilor orașului Călărași în format online.