×

Din suflet, de suflet, pentru suflet – Primăria Călărași a sărbătorit Ziua Națională a Lecturii!

15 februarie 2023


             Primăria Călărași a avut onoarea să găzduiască  la 14 februarie Teatrul Național „Eugene Ionesco” cu spectacolul „Numitorul comun”. Artistul desăvârșit, maestru al scenei Andrei Sochircă a ținut cu sufletul la gură elevii, profesorii și tinerii insetați de cultură și artă. Mulțumim frumos echipei: Dlui Dumitru Denis – Director adjunct, Știrbu Radu-Regizir lumină și echipei Teatrului Național „Eugene Ionesco”, condus de cunoscutul regizor și actor Petru Vutcărău. Vă prezentăm doar câteva impresii:

„ De Ziua Națională a Lecturii, când îl omagiem pe marele GrigoreVieru, am savurat și din poezia ,,celui mai trist poet al Europei”, Eugen Cioclea, împreună cu elevii împătimiți de poezie. Desfătarea sufletească ne-a  prilejuit-o actorul Andrei Sochircă, venit în orașul nostru cu spectacolul ,,Numitorul comun”, la invitația Primăriei Călărași. Elevii s-au convins că poezia e trăire artistică, explozie de stări și sentimente, e atitudine, dialog spiritual și recitarea ei – artă”.

(Margareta Florea, profesoară de limba și literatura română la  L.T. ,,M. Sadoveanu)

,,A fost o activitate de excepție! Am avut o deosebită plăcere să văd cum se trăiește poezia, să ascult versuri recitate de un profesionist. Mă bucur nespus de mult că am luat parte.

 (Dudnicenco Sabina, elevă în cl.a XII-a  ,,U”  1, la L.T. ,,M. Sadoveanu)

,,Am asistat pentru prima dată la un spectacol poetic, susținut de un actor, și nici n-am observat cum a trecut o oră și jumătate, ca o clipă! Mi-a plăcut enorm!”   

(Iosob Ana, elevă în cl.a XII-a  ,,U”  2, la L.T. ,,M. Sadoveanu)

,,Selectarea ingenioasă și riguroasă a poeziilor mi-a deschis imaginea altui Eugen Cioclea: pe lângă nonconformismul, răzvrătirea cunoscută, am descoperit omul dornic de dragoste, de înțelegere, de apropierea intimă față de cele sfinte. M-am ales cu stări înălțătoare, cu metafore poetice, cu tiluri  de opere care mă vor ajuta să-l descopăr și mai mult pe Eugen Cioclea.”

(Simion Daniela, elevă în cl.a XII-a ,,U”  2, la L.T. ,,M. Sadoveanu)