×

Inaugurarea unui Centru Comunitar în cartierul Bojole

12 iunie 2024


🎉Un eveniment de zile mari s-a desfășurat ieri, 11 iunie 2024, la Călărași. În prezența unor înalți oaspeți, a fost inaugurat un Centru Comunitar în cartierul Bojole.
🎯În premieră în Republica Moldova, Societatea de Cruce Roșie Moldova a lansat UNITY HUB la Filiala de Cruce Roșie Călărași – un centru conceput pentru a servi atât persoanelor vulnerabile din comunitate, cât și refugiaților ucraineni care s-au stabilit temporar în regiune.
✒️Printre oaspeții de onoare ai evenimentului s-au inclus ambasadorii Franței, Suediei, Statelor Unite ale Americii, Italiei, Japoniei, precum și reprezentanți ai Societății de Cruce Roșie.
🤝”Suntem bucuroși că cetățenii orașului vor avea de acum încolo un nou spațiu de socializare. Am salutat această ideie și ne-am implicat ca și autoritate publică locală pentru a valorifica acest spațiu ce era delăsat până mai ieri. Fără îndoială, reușita de astăzi face parte dintr-o serie de proiecte menite să revitalizeze cartierul Bojole, acolo unde este concentrat cel mai mare număr de locuitori ai orașului”, a spus primarul Victor AMBROCI în alocuțiunea sa din debutul evenimentului de inaugurare.
Printre activitățile integrate în serviciile centrului comunitar se includ:
✅Servicii Educaționale: cursuri de studiere a limbii române pentru refugiați, facilitându-le integrarea în comunitate.
✅Afterschool: pentru copiii din comunitate și pentru refugiați, centrul va oferi programe afterschool, promovând educația și dezvoltarea lor personală.
✅Servicii Juridice și de Consultanță: asistență juridică și consultanță pentru persoanele din comunitate și refugiați, ajutându-i să-și cunoască și să-și apere drepturile.
✅Servicii Psihologice de Suport: pentru persoanele din comunitatea de refugiați și pentru cei afectați de traume și stres, va oferi servicii psihologice de suport.
✅Activități de Incluziune și Divertisment: promovează incluziunea și bunăstarea refugiaților prin activități de divertisment și integrare culturală.
📌Urmează ca în scurt timp terenul proaspăt amenajat cu suportul Societății de Cruce Roșie să fie amenajat cu bănci urbane și coșuri de gunoi.
La finalul evenimentului, oaspeții au fost invitați la o HORĂ a UMANITĂȚII – moment plin de bucurie și expresivitate.
Felicitări, Bojole! Felicitări, Călărași! 💐