×

Diaspora din oraşul Călărași este deschisă pentru conlucrare și comunicare!

11 ianuarie 2020


Astăzi, 11 ianuarie 2020 în incinta primăriei orașului Călărași s-a desfăşurat Masa Rotundă  „Călărași-Diaspora acasă reușește DAR 1+3”
la care au participat reprezentanți ai Diasporei, reprezentanți ai adminstrației publice locale, reprezentanți ai AO „Origini” și cetățenii or. Călărași.
Au fost discutate posibilitatea în care Comunitatea Diasporei, societatea civilă și APL Călărași poate conlucra împreună pentru a realiza proiecte necesare pentru oraș. În cadrul ședinței au fost expuse scopurile Programului Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3, inițiat de Guvern, în care Comunitatea poate aplica la apelul de proiect deschis pentru a soluționa o problemă în comunitate.
În rezultat a fost creat un Grup de Inițiativă Locală a Diasporei care va fi implicat în procesul elaborare și implementare a proiectului selectat de comunitate.
Scopul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR1+3” este păstrarea conexiunii dintre cetățenii plecați și localitatea de origine prin realizarea programelor și proiectelor de dezvoltare locală; Sporirea gradului de implicare a diasporei în dezvoltarea socioeconomică la nivel local; Stimularea dezvoltării localităților rurale și urbane din Republica Moldova prin atragerea capitalului uman și financiar din Diasporă.