×

Colectarea deșeurilor electronice de mici dimensiuni!

22 septembrie 2020


Începând cu data de 20 septembrie până la 20 octombrie în orașul Călărași are loc colectarea deșeurilor electronice de mici dimensiuni.
Echipamentele electronice uzate care ajung la rampa pentru gunoi poluează cu substanțe toxice și cancerigene apa, solul și aerul. Aceste consecințe negative asupra mediului și sănătății umane sunt pe termen lung, doar o baterie se descompune în aproximativ 100 de ani.
Primăria orașului îndeamnă cetățenii să se implice în protejarea mediului, sănătății și economisirea resurselor naturale.
Proiectul presupune colectarea e-deșeurile și transmiterea lor spre reciclare, pentru ca aceste deșeuri să se transforme în altă materie primă și să nu ajungă la rampa pentru gunoi.
Ce trebuie să faceți?
Revizuiți deșeurile electronice din casă. Puneți-le într-o pungă și vină cu ele în fața primăriei Călărași pînă la 20 octombrie unde te așteapă pubelele special destinate deșeurilor electronice.
Tipuri de deșeuri electronice de mici dimensiuni:
Baterii, telefoane, încărcătoare, telecomanda, laptopuri, fier de călcat, fierbător, radiou, căşti, camere video, tastiere, uscator de par, tablete, camere de fotografiat, baterii uzate,DVD player, jucării electronice, etc…)
Un mic efort pentru un rezultat de durată!
Proiectul este realizat în cadrul proiectului Bugetarea participativă înaintat de către grupul de inițiativă AO Origini