×

Eveniment de finisare a proiectului ”Renovarea scărilor de acces din orașul Călărași – acces sigur și egal pentru cetățeni”

22 decembrie 2020


La data de 18 decembrie, în incinta primăriei orașului Călărași s-a desfășurat evenimentul de finisare a proiectului ”Renovarea scărilor de acces din orașul Călărași- acces sigur și egal pentru cetățeni”, la care au participat cetățenii care au donat pentru realizarea acestui proiect, dar și agenții economici din localitate.

Viceprimarul localității, dl Vladimir Susarenco, a înmînat fiecărui donator o Diplomă în semn de recunoștință pentru aportul substanțial în dezvoltarea orașului și îmbunătățire a vieții cetățenilor. Contribuția băștinașilor a fost vitală pentru implementarea cu succes a acetui proiect. La fel s-a discutat cum vom asigura durabilitatea acestui proiect și idei de proiecte în cazul extinderii acestui Programul pentru anul viitor.

În rezultatul proiectului au fost renovate 8 scări de acces din străzile principale ale orașului, unde zilnic circulă majoritatea populației din oraș. Efectul este unul așteptat de cetățeni, deoarece permite un acces egal tuturor și siguranță prin instalarea barelor de susținere la scări.

Suma totală de implementare a proiectului este de 536 305 lei, din care

65224 lei contribuția băștinașilor

224 037 lei contribuția primăria Călărași

242 044 lei contribuția Guvernului

5000 lei ”Ghiocel” S.R.L.

Proiectul ”Renovarea scărilor de acces din orașul Călărași- acces sigur și egal pentru cetățeni” este implementat în cadrul programului ”Diaspora Acasă Reușește DAR1+3”, susținut de Biroul Relații cu Diaspora și Guvernul Republicii Moldova.