×

Comunicat informativ!

20 august 2020


Conform Proiectului de  Decizie Cu privire la delimitarea bunului imobil neînregistrat, teren proprietate publică din domeniul privat al Primăriei orașului Călărași privind construcția unui teren artificial de fotbal, de standart mediu, inclusiv cu scaune pentru spectatori pentru desfășuararea competițiilor, activităților sportive ce nu ar fi perturbat activitățile sportive a Școlii Primare.

În acest context, Federația de Fotbal a Republicii Moldova a acceptat alocarea covorului artificial, accesorii de montare  în valoare depeste 1,7 mln. lei, contribuția Primăriei fiind construcția infrastructurii.

Acestă intenție, în prealabil a  fost discutată cu managerul Școlii Primare, locul amplasării ca fiind cea mai apropiată locație de stadionul orășenesc pentru a fi utilizate vestiarele și camera de baie.

Locația respectivă  a fost o condiție a Federației de Fotbal.

Înainte de începerea Ședinței Consiliului, din discuții cu părinții elevilor Școlii Primare, mi s-a comunicat că am intenția de a construi un teren artificial de fotbal pe terenul destinat orelor de sport, astfel încât copii nu vor mai putea avea acces la stadion și la desfășurarea orelor de educație fizică.

Am explicat părinților cât și managerului instituției că s-a avut intenția de amenaja infrastructura Școlii Primare, de a crea acces copiilor orașului la terenul de fotbal și de a promova un mod sănătos de viață.