×

Rezultatul evaluarii proiectelor depuse în cadrul Programului Bugetarea Participativă

19 octombrie 2020


În cadrul Programului Bugetarea Participativă au fost depuse sașe propuneri de proiectele de la diverse grupuri de inițiativă, cetățeni ai orașului Călărași.

1. Dotarea unui spațiu de dezvoltare sigur în aer liber la grădinița ”Guguță”, bugetul proiectului în valoare de 49 100 lei. Proiectul presupune amenajarea de mese cu scaune în aer liber pentru realizarea activităților de educație în aer liber în sezonul cald, inclusiv un panou în curte pentru plasarea lucrărilor copiilor.

2. Crearea unui spațiu pentru jocuri intelectuale în aer liber în scuarul central al orașului Călărași, bugetul proiectului în valoare de 32 000 lei. Proiectul presupune instalarea a mese cu scaune pentru jocuri de șah/dame în scuarul orașului.

3. Felinar Multifuncțional Turistic, bugetul proiectului în valoare de 45 860 lei. Proiectul presune instalarea unui felinar turistic multifuncțional pe str. Mihai Eminescu care va conține, un felinar, orologiu, indicator km, hartă turistică, clopot, cutie poștală, ladă de gunoi în formă de valiză. Plus evenimente dedicate Zilei Diasporei.

4.Reabilitarea infrastructurii pentru jocuri sportive în curțile blocurilor locative din orașul Călărași, valoare proiectului de 367 904, 31 lei. Proiectul presupune amenajarea unui teren sportiv (minifotbal, baschet și volei) pe str. Ștefan cel Mare 14, I str-lă Ștefan cel Mare 2.

5. Dotarea unui spațiu de educație și dezvoltare în aer liber la grădinița ”Lăstărel”, bugetul proiectului este de 49 100 lei. Proiectul presupune amenajarea de mese cu scaune în aer liber pentru realizarea activităților de educație în aer liber în sezonul cald, inclusiv un panou în curte pentru plasarea lucrărilor copiilor.

6. Cimitirul evreiesc destinație turistică de secole, bugetul proiectului de 50 000 lei. Proiectul presupune transformarea cimitirului evreiesc din Călărași care datează din 1700 cu 5000 de pietre funebre, în testinație turistică. Crearea hărții cartografică a cimitirului, Amenajarea teritoriului, îngrădirea cimitirului, instalarea urne pentru gunoi, crearea cimitirului în statut de Muzeu Memorial inclus în registrul național de monumente protejat.

În rezultatul evaluării proiectelor la data de 14 octombrie 2020 de către Grupul de Lucru au fost validate 5 propuneri de proiecte care corespund criteriilor de eligibilitate.

Proiectul Reabilitarea infrastructurii pentru jocuri sportive în curțile blocurilor locative din orașul Călărași, valoare proiectului de 367 904, 31 lei, este exclusă din lista, din motivul că suma maximă solicitată din bugetul local este mai mare decît suma prevăzută în Regulamentul Bugetarea Participativă, care trebuie să nu depășească suma de 50 000 lei.

Comisia a votat ca cele cinci proiecte care corespund criteriilor de eligibilitate să fie finanțate din bugetul local. Astfel etapa de votare de către cetățeni a proiectelor se exclude din motivul lipsei necesătății.

Lista finală a proiectelor propuse spre finanțare din bugetul local pentru anul 2021, sunt:

  • Dotarea unui spațiu de dezvoltare sigur în aer liber la grădinița ”Guguță”
  • Crearea unui spațiu pentru jocuri intelectuale (mase de șah) în aer liber în scuarul central al orașului Călărași
  • Felinar Multifuncțional Turistic
  • Dotarea unui spațiu de educație și dezvoltare în aer liber la grădinița ”Lăstărel”
  • Cimitirul evreiesc destinație turistică de secole

Amintim că proiectul Proiectul Bugetarea Participativă a început în anul 2020 și are drept scop soluționarea problemelor locale prin implicarea cetățenilor să participe la formarea bugetului local.