×

„Proiectul este implementat de Primăria orașului Călărași cu suportul Programului Comunitatea Mea, finanțat de USAID și implementat de IREX.”

17 decembrie 2021


             În anul 2022 Primăria Călărași va reabilita, cu suportul USAID Moldova, trotuarele din str. 31 august 1989, str. Devizia de gardă 80, str. Bojole, str-la 1 Bojole, piața Unirii,  cu o lungime totală de 3023,6 de metri.
      Un acord de grant în aceast sens a fost semnat, la data 9 decembrie, de către primarul orașului, dl Ion Olari și directorul Programului Comunitatea Mea, Daniel Șerban.
Reabilitarea trotuarelor a fost identificată drept prioritate de către comunitate, având în vedere degradarea avansată a trotuarelor. Unele porțiuni de drum au devenit impracticabile, iar această situație cauzează probleme de trafic pietonal și riscul traficului cetățenilor și copiilor, mai ales că o parte din aceste trotuare fac accesul la 4 instituții școlare și preșcolare.
Valoarea totală a proiectului este de 98,5 mii de dolari SUA, dintre care 59,9 de mii vor fi donați de USAID, iar aproape 38,6 de mii de dolari SUA vor fi investiți din contribuția autorităților locale.