×

Cultură/tineret/sport

Festivalul-concurs Internațional al interpreţilor violonişti „Vladimir Dodon”!

Se anunţă desfăşurarea Festivalului-concurs Internațional al interpreţilor violonişti „Vladimir Dodon”, ediţia a V-a, 2023 la data de 03 iunie 2023, ora 10.00, în Călărași, scuarul Speranței, Estrada de Vară „Lutierul Vladimir Dodon”, str.M.Eminescu.

REGULAMENTUL

Cu privire la acordarea unui stimulent financiar si a Certificatului Nunții de Aur familiilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie!

Regulament NUNTA DE AUR 2022 (2)

„Ziua Sportivului și Mișcării Olimpice-2022” și „Ziua Familiei-2022”

   La data de 15 mai 2022 Stadionul Orășenesc a devenit un adevărat „furnicar” și mulți călărășeni au conștientizat că sportul de masă are tot atâta importanţă ca și sportul de performanţă. NU PUTEM AVEA CAMPIONI FĂRĂ CULTURA SPORTULUI DE MASĂ în care să fie implicaţă cât mai multă lume de deverse vârste.
Sportul de masă este o PRIORITTE pentru CĂLĂRAȘI, iar performanţele- ȚINTA/ SCOPUL nostru final. Primăria noastră depune efort să ofere condiţii pentru ambele. Antrenorii Școlii Sportive „Mihai Viteazul” și a Școlii Sportive Specializată de Rezerve Olimpice din Călărași au demonstrat că știu să coordoneze activitățile astfel încât sportul de masa sa se dezvolte si din el sa fie selectati viitorii performeri care sa urce pe podiumurile competițiilor internaționale. Orașul Călărași este numit pe bună dreptate „ pepiniera” campionilor.
Mulțumim arbitrului principal- Domnul Mircea Slovo și echipei de arbitri, tuturor cluburilor sportive, antrenorilor, directorilor de instituții care au mobilizat copii, părinți, bunei și am sărbătorit împreună „Ziua Sportivului și Mișcării Olimpice” și „Ziua Familiei”. Cum a fost? Pozele vorbesc de la sine.

Concursul de desen/pictură „Ilustrez cartea mea preferată”, în cadrul FestiValului ”Ca la Carte”!

Publicat: 04 mai  2022

Lansarea Clubului „Turnul de Cărți” în Călărași!

Publicat: 27 aprilie 2022

E o mare bucurie pentru comunitatea noastră- in cadrul FestiValului Ca la Carte din Călărași se desfășoară cu succes mai multe activități. Marți, 26 aprilie am lansat Clubul „Turnul de Cărți”. A fost interesant, a fost vesel, și, sperăm, de bun augur. Mulțumim gazdei noastre primitoare- Incubatorului de Afaceri din Călărași și personal Dlui Victor Ambroci. Vă așteptăm cu mare drag la ședințele noastre și la alte activități din cadrul FestiValului.

 

Anunț pentru toți iubitorii de lectură de orice vârstă!

Publicat: 26 aprilie 2022

Vă așteptăm cu drag la lansarea clubului „Turnul de Carte” din Călărași, eveniment din cadrul FestiValului „Ca la Carte” organizat de Primăria Călărași.

 

Concurs „ Vă urăm în Anul Nou!

Regulament

Primăria or. Călărași  organizează concursul de Desen și Handmade „ Vă urăm în Anul Nou!”

cu scopul descoperirii și promovării noilor talente artistice.

Acest concurs se adresează copiilor cu vârsta de  la 4 până la 19 ani înscrişi în instituțiile de învățământ din or. Călărași ce au acceptat să participe la acest proiectul educativ inițiat de Primăria or. Călărași.

Obiective:  Descoperirea talentului artistic al copiilor; antrenarea copiilor într-un mediu competitiv şi stimulativ;iniţierea și menținerea parteneriatelor interinstituţionale;împodobirea Pomului de Anul Nou-2020 cu jucării lucrate manual de copiii și tinerii din oraș.

 Desfăşurarea concursului

Organizatorii vor transmite către instituțiile de învățământ care au acceptat să participe la acest program  postere de informare .Lucrările  vor realizate în timpul orelor de curs șau acasă.

Condiții de participare la concursul de Desen și Handmade „ Vă urăm în Anul Nou!” (Două secțiuni)

 1. Se acceptă în concurs felicitări realizate pe hârtie cartonată, sticlă, plastic, pânză … format A4;
 2. Se acceptă în concurs jucării pentru Bradul de Anul Nou realizate manual de dimensiuni minime-20×20 cm, maxime 30×30 cm;
 3. Concurenţii pot trimite maximum 1 felicitare și 1 jucărie de persoană ;
 4. Lucrările pot fi lucrate cu orice instrument și în orice tehnică;
 5. Fiecare lucrare va fi însoţită de FIȘA –ANEXĂ care va conține următoarele iformații: numele şi prenumele concurentului, instituția, grupa/ clasa, numele educatoarei/ profesorul, numărul de telefon şi adresa de email, numărul de telefon al unui părinte;
 6. Respectarea temei propuse este condiţie eliminatorie;
 7. Cel mai important criteriu de evaluare este creativitatea însă juriul va ţine cont de orginalitate şi îndemânare în raport cu vârsta concurentului.

Premii 

Primăria Călărași acordă următoarele premii pentru  categoriile de vârstă:

 

4-6 ani- cadouri, cărți, seturi de desen…

7-11 ani- cadouri, cărți, seturi de desen…

12- 19 ani –cărți, cadouri…

 

Premiul mare-300 lei                                Premiul „Simpatia publicului”- 200 lei

 

Toate lucrările vor fi expuse în Bradul de Anul Nou-2020,  cele mai bune creaţii vor fi expuse în vernisajul organizatît în perioada 20 decembrie 2019 -15 ianuarie  2020  în holul Primăriei Călărași.

Educatoarele, învăţătoarele sau profesorii de arte plastice vor primi diplomă de participare.

Condiţii generale

 • Organizatorul nu răspunde de pierderea sau deteriorarea lucrărilor în timpul transportului.
 • Lucrările transmise (câştigătoare sau nu) nu se înapoiază autorilor. Acestea rămân în proprietatea organizatorului, acesta având dreptul exclusiv de a le utiliza după încheierea concursului.
 • Organizatorul se obligă să menţioneze numele autorilor pe toată perioada de desfăşurare a expoziţiei.
 • Organizatorul îşi rezervă dreptul de a efectua modificări în prezentul regulament şi program .

Regulament Concurs Desen

Sesiunea informativă a Conisliului Local de Tineri!

La data de 05 noiembrie 2019 în sala de şedințe a orașului Călărași s-au întrunit peste 30 de tineri din orașul nostru la o sesiune informativă, moderată de Dna Aurica Amariei, specialist în cultură, tineret și sport și Dl.Mihai Rotaru, membru al Consiliului Naţional de Tineret din Moldova.
În cadrul disputelor au fost prezentate realizările și activitățile CLT Călărași pentru anul 2018-2019, au fost puse in discuție problemele tinerilor din oraș, căutate soluții de rezolvare, potenţialii parteneri.
S-a stabilit, că următoarea ședință va avea loc la data de
13 noiembrie, ora 14.30 în incinta Primăriei Călărași. Sunt invitați să participe toți tinerii care vor, ştiu cum şi pot schimba spre bine situația tinerilor din oraș.