×

Ceremonia de acordare a granturile, în cadrul Inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică”

24 decembrie 2021


La data de 22 decembrie, Primăria Călărași a participat la ceremonia de acordare a granturile, în cadrul Inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG), finanțată de UE, eveniment găzduit de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, alături de reprezentanți ai Guvernului și PNUD.
În rezultatul apelului de propuneri „Portofoliu și Inovare”, lansat în iunie 2021 de PNUD, Primăria orașului Călărași a fost selectată și a primit un certificat de grant, ce constituie un sprijin considerabil pentru creșterea economică a localității.
Conform Programului de grant, localitatea va trece prin procesul de transformare municipală, fiind susținută financiar pe parcurs de UE. Acordarea certificatelor de grant permite primăriei să înceapă lucrările de identificare a necesităților locale și a soluțiilor adaptate, care vizează creșterea economică, crearea noilor locuri de muncă prin abordare și expertiză inovatoare, precum și transformarea și modernizarea localităților. Primăria va identifica și implementa propunerea de proiect și va beneficia de asistență în perioada 2021–2024.
Inițiativa M4EG este concepută pentru primăriile care s-au angajat să își îndeplinească obligațiile asumate, să respecte cerințele și să demonstreze progrese, toate acestea în beneficiul locuitorilor comunităților respective. Scopul inițiativei este ca, prin colaborare strânsă cu administrațiile locale, să identifice și să dezvolte campioni locali ai dezvoltării economice și să-și împărtășească experiența.
Inițiativa „Primarii pentru Creștere Economică” propune o abordare a gestionării dezvoltării economice locale care în ultimele trei decenii s-a dovedit a fi de mare valoare în întreaga lume, în special în Uniunea Europeană.
Inițiativa M4EG este implementată de PNUD începând cu 2021, în strânsă cooperare cu UE, cu autoritățile locale și cu un șir de alți parteneri.