×

Comunicat informativ!

31 ianuarie 2022


Astăzi, la data de 31 ianuarie 2022, a avut loc inaugurarea sincronizată online cu alți sașe beneficiari ai proiectului  „Crearea și dotarea Centrului de Informare și Servicii pentru Cetățeni (CISC)”, în cadrul Programului ” Comunitatea Mea”, finanțat de USAID și Slovak AID prin IREX Moldova.  Împreună cu orașul Călărași au fost lansate alte sașe Centre de Informare și Servicii pentru Cetățeni în incinta primăriilor Sângerii Noi, Cărpineni, Soroca, Dondușeni, Sângera, Copceac.
Scopul proiectului este îmbunătățirea de prestări servicii cetățenilor. Centrele vor funcționa după modelul 𝐠𝐡𝐢ș𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐧𝐢𝐜 și vor permite cetățenilor să beneficieze de servicii administrative rapide și comode.
Bugetul proiectului pentru Călărași este de 321 091 lei, din care grant oferit este de 246 941 lei. Cu suportul donatorilor au fost achiziționate tehnica necesară, softul, și instruirea funcționarilor CISC-ului.
Primăria Călărași mulțumește partenerilor de dezvoltare pentru suportul tehnic și financiar oferit în cadrul acestui proiect.