×

Vizita de studiu a Consiliului Local de Tineri Călărași în România!

23 septembrie 2022


În perioada 18-26 septembrie 2022, tinerii consilieri din orașul Călărași se află într-o vizită de studiu și schimb de experiență cu semenii lor (organizații similare de tineret) în România și Bulgaria.
Venim cu sincere mulțumiri și recunoștință profundă față de Primăria sectorului 2 din orașul București care a acceptat rsolicitarea Primăriei orașului Călărași de a găzdui tinerii consilieri pe 19-20 septembrie.
Tinerii noștri au avut fericita ocazie de a interacționa și descoperi oameni și locații noi. Prin bună-voința Dlui primar Radu-Nicolae Mihaiu, Dnei director a Centrului Cultural Mihai Eminescu, Nicoleta Paninopol, Dlui viceprimar Adrian Costache au fost organizate un șir de vizite, întâlniri, instruiri: Clubul Copiilor Mihai Eminescu, Primăria sectorului 2, Parlamentul României, Muzeul Satului….
Copii au fost invitați și la sediul Poliției locale a sectorului 2 din București, unde datorită Dnei Maria Petrescu, directorului general adjunct Pascu Gheorghe tinerii au aflat informații esențiale privind starea securității sectorului 2 din București.
Surprinzător, entuziasmul tinerilor consilieri a fost remarcat de Dna președinte a Comisiei pentru învățământ din Senatul României, Monica-Cristina Anisie. Distinsa doamnă a invitat copii la ședința Senatului României urmată de o excursie prin Palatul Poporului și de o discuție non-formală.
Urmează doar câteva impresii din șirul de povestiri emoționante:
Harea Laura: „Vizita in București ne-a ajutat să creăm o legătură spirituală cu frații noștri de peste Prut. Am văzut locuri pe care de mic copil visam să le vizitez și care m-au lăsat profund impresionată. De-asemenea, în această călătorie am avut norocul să cunoaștem niște oameni minunați, care ne-au reamintit, că deși Moldova și România sunt despărțite de graniță, prin venele noastre curge același sânge de român!”
Afteni Maria: „…Vizita la București m-a ajutat să realizez cât de important e să îți prețuiești țara și să ai dorință continuă de dezvoltare.”
Berdos Mihaela: „Personal, pot spune că vizita de studiu în București a fost una de suflet, marcată de receptivitatea, empatia și deschiderea profundă a gazdelor noastre si a persoanelor responsabile pe plan organizațional.
Aflându-mă în inima României, capitala în care se vorbește aceeași limbă română și se iubește tot în aceeași limbă, m-am simțit cu adevărat acasă, ACASĂ LA MINE.
Ar fi prea puțin să spun, că nu voi uita dragostea și grija pe care am simțit-o aici peste Prut, dar totuși țin să-mi arăt recunoștința pentru această oportunitate deosebit de frumoasă tuturor oamenilor care ne-au ajutat sa ajungem aici”.
Bragoi Mihaela: București – orașul care trezește stări sufletești diferite. Te poartă dintr-o extrema în altă, de la străzi murdare până la palate.
Cu certitudine pot spune că acest oraș e unul reprezentativ, a acțiunilor oamenilor ce trăiesc aici și dorința lor de a evalua sau din contra -lipsa ei. O experiență utilă, pentru a concretiza mulțumirea de ceia ce avem și să înțelegem că mereu este loc de mai bine.”
Rîpa Dorel: „Cele 2 zile pe care le-am avut la dispoziție pentru a cunoaște Bucureștiul, au fost de-ajuns pentru a-mi dori să mă reîntorc cât de curând aș putea.
Mi-au plăcut excursiile organizate, deoarece, in primul rând, cu ajutorul acestora am reușit sa cunoaștem sectorul 2, care la început mi se părea ca un labirint fără sfârșit. Dar în final, am ajuns la capăt cu ajutorul unor lumini călăuzitoare distincte.
De asemenea personalul cu care am avut ocazia să fac cunoștință, m-a motivat să-mi regândesc și să-mi recalculez deciziile făcute până în prezent. De apreciat sunt cuvintele Monicăi Cristina Anisie “….nu lăsa cariera pentru o funcție, funcția e temporară, cariera îți e casă”. În aceste cuvinte ar trebui să se regăsească majoritatea tinerilor, deoarece fiecare crede ca funcția e superioară profesiei, la fel credeam și eu.
În cele din urma, arhitectura diversificata a capitalei mi-a trezit un sentiment de nostalgie, deoarece acestea întocmeau o atmosferă a epocii moderne, care imi place enorm…”
MULȚUMIM FRUMOS PENTRU VIZITĂ ȘI OPORTUNITATEA DE A DESCOPERI LOCURI ȘI OAMENI!