×

Lista proiectelor depuse Bugetarea Participativă 2023!

14 noiembrie 2022


În urma anunțului privind deschiderea apelului pentru susținerea proiectelor comunitare Bugetarea Participativă 2023, au fost depuse 6 proiecte cu un buget total de 624 867,08  lei.

Lista proiectelor sunt următoarele:

  1. ”Pentru un mediu plăcut și curat”

Crearea /reabilitarea zonelor de odihnă și joacă pentru copii pe strada Alexandru cel Bun  62. Prin implementarea proiectului 200 de locatari, inclusiv 60 de copii vor beneficia de o ambianță plăcută și sigură. Bugetul proiectului – 114 917,29 lei, din care 15.000 lei contribuția locatarilor.

  1. ”Acces pietonal ( pavaj și scări) către teren de joacă, inclusiv crearea accesului persoanelor cu dizabilități și mamelor cu cărucioare, or Călărași, str. Ștefan cel Mare”.

Obiectivul proiectului este crearea accesului către terenul de joacă prin amenajarea trotuarelor și repararea scărilor. Bugetul proiectului – 99 366 lei. Implicarea locatarilor prin muncă fizică de curățare a terenului.

  1. ”Sporirea confortului și siguranței cetățenilor în zona de centru al orașului Călărași”.

Obiectivul proiectului este extinderea și amenajarea spațiilor publice și spațiilor verzi, zona adiacentă Incubatorului de Afaceri Călărași. Amenajarea cu mobilier urban, bănci, masă de șah, ghiveci cu flori. Bugetul proiectului este de 111 000 lei, din care 12.000 lei contribuție proprie.

  1. Copilăria nu are vârstă”

Consolidarea stării de bine a familiilor prin recreerea acestora la terenul de joacă (Teren dintre străzile Toma Ciorbă și Bojole (IMSP CS Călărași). Scopul proiectului este amenajarea unui spațiu de joacă pentru familii și copii. Bugetul proiectului este de 100 000 lei.

  1. ”Stilul de viață sănătos în rîndul tinerilor din orașul Călărași prin crearea infrastructurii sportive”.

Obiectivul proiectului este promovarea modului sănătos de viață în rîndul copiilor/tinerilor din orașul Călărași prin amenajarea unui teren sportiv din curtea blocurilor locative din str. Ștefan cel Mare și Sfînt 2. Bugetul proiectului este de 100 000 lei.

  1. ”Asigurarea accesului auto-pietonal către instituțiile publice ( Primăria, Poșta Moldovei, Estrada de vară).

Obiectivul proiectului este asigurarea accesului auto-pietonal către instituțiile publice prin construcția a unui drum de 50m. Bugetul proiectului este de 99 583,79 lei

Proiectele urmează să fie analizate de către grupul de lucru, după care în urma votului cetățenilor vor fi aprobate către finanțate 4 proiecte. Valoarea maximă alocată din bugetul local pentru finanțarea proiectelor Bugetarea Participativă 2023 este de 400 000 lei.