×

VOTEAZĂ – Bugetarea Participativă 2023 ( 21-30 noiembrie 2022)!

21 noiembrie 2022


Conform rezultatelor de pre-evaluare a proiectelor depuse de către cetățeni în cadrul Programului Bugetarea Participativă 2023, se propune spre Votul Cetățenilor selectarea celor 4 proiecte finale, care vor fi finanțate din bugetul local.

Conform Regulamentului Bugetarea Participativă, suma totală alocată pentru proiectele Bugetarea Participativă este de 400 000 lei. În total au fost aprobate 5 proiecte, în sumă de 524 867 lei, din care 27 000 lei contribuție proprie.

În urma acestui vot, cetățenii orașului Călărași vor alege 4 proiece care vor fi implementate în anul 2023. Cetățenii orașului Călărași vor putea vota doar un singur proiect.

În rezultat 4 Proiecte care vor acumula cele mai multe voturi vor fi selectate pentru finanțare.

IMPORTANT! Votează doar cetățenii care au viză de reședință în orașului Călărași.

Accesează lincul de mai jos pentru a vota !

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoueWq3lHzSm8v0gqDOTmlE_bawhMqRVuWlrUUBC6u3pLXeg/viewform

Detalii despre proiecte:

  1. ”Pentru un mediu plăcut și curat”

Crearea /reabilitarea zonelor de odihnă și joacă pentru copii pe strada Alexandru cel Bun  62. Prin implementarea proiectului 200 de locatari, inclusiv 60 de copii vor beneficia de o ambianță plăcută și sigură. Bugetul proiectului – 114 917,29 lei, din care 15.000 lei contribuția locatarilor.

Proiectul prevede reabilitarea zonelor de odihnă și locuri de joacă pentru copii în zona Alexandrulâ cel Bun 62. Lucrările includ reabilitarea trotuarului, reabilitarea spațiului acoperit – podeaua și copertina, 6 bănci stradale, 3 urne de gunoi, reparația retenului de joacă pentru copii, plantarea de 40 de arburi și arbuști.

  1. ”Acces pietonal ( pavaj și scări) către teren de joacă, inclusiv crearea accesului persoanelor cu dizabilități și mamelor cu cărucioare, or Călărași, str. Ștefan cel Mare”.

Obiectivul proiectului este crearea accesului către terenul de joacă prin amenajarea trotuarelor și repararea scărilor. Bugetul proiectului – 99 366 lei. Implicarea locatarilor prin muncă fizică de curățare a terenului.

Proiectul prevede reabilitarea pavajului și scărilor de acces către terenul de joacă și recrearea pentru copii, tineri și cetățeni, cu acces pentru cărucioare, în curtea blocurilor din str. Ștefan cel Mare 12 -14. Beneficiari sunt în jur de 500 de persoane.

  1. ”Sporirea confortului și siguranței cetățenilor în zona de centru al orașului Călărași”.

Obiectivul proiectului este extinderea și amenajarea spațiilor publice și spațiilor verzi, zona adiacentă Incubatorului de Afaceri Călărași. Amenajarea cu mobilier urban- bănci, masă de șah, ghiveci cu flori, urne. Bugetul proiectului este de 111 000 lei, din care 12.000 lei contribuție proprie. Amenajarea zonei adiacente a clădirii Incubatorului de Afaceri cu 1 masă de șah, 4 bănci cu spătar, 5 ghiveci cu flori, 2 urne, flori.

  1. ”Stilul de viață sănătos în rîndul tinerilor din orașul Călărași prin crearea infrastructurii sportive”.

Obiectivul proiectului este promovarea modului sănătos de viață în rîndul copiilor/tinerilor din orașul Călărași prin amenajarea unui teren sportiv din curtea blocurilor locative din str. Ștefan cel Mare și Sfînt 2 și Ștefan cel Mare și Sfînt str-la 1-14.  Bugetul proiectului este de 100 000 lei. Proiectul prevede amenajarea și construcția terenului sportiv ( îngrădirea terenului )

  1. ”Asigurarea accesului auto-pietonal către instituțiile publice ( Primăria, Poșta Moldovei, Estrada de vară).

Obiectivul proiectului este asigurarea accesului auto-pietonal către instituțiile publice prin construcția a unui drum de 50m. Bugetul proiectului este de 99 583,79 lei. Utilizarea drumului va permite utilizarea în siguranță pentru pietoni, copii, părinți cu cărucioare, tineri.

Drumul face acces către str. Mihai Eminescu, către instituțiile Poșta Moldovei, Primărie și Scuarul Unirii din str. Mihai Eminescu.

Accesează lincul pentru a vota proiectul pe care îl consideri relevant pentru comunitate.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoueWq3lHzSm8v0gqDOTmlE_bawhMqRVuWlrUUBC6u3pLXeg/viewform