×

CONCURS de Artă Urbană din Deșeuri Reciclabile ORAȘUL MEU-CASA MEA!

13 septembrie 2023


Primăria orașului Călărași anunță lansarea concursul de artă urbană din deșeuri reciclabile „Orașul Meu-Casa Mea”, cu scopul descoperirii conștientizării asupra protecției mediului, reciclarea deșeurilor și îmbunătățirea aspectului orașului.

Acest concurs se adresează echipelor de copii, tineri înscrişi la instituțiile de învățămînt din localitate, Organizațiile de tineri care activează în orașul Călărași.

Concursul este realizat în cadrul proiectului ”Îmbunătățirea serviciului de colectare a deșeurilor menajere la platformele comune”, în cadrul proiectului Primarii pentru Creșterea Economică ”Imaginarii Urbane” prin asistența tehnică a Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova finanțat de UE.

Activitatea de creare a formelor de artă urbană este recomandată să fie create de echipe de copii/tineri din aceeași instituție, organizație.

Condiții de participare:

 1. Fiecare instituție va prezenta ideea artei urbane din deșeuri reciclabile în formă de schițe, poză, desen. Se acceptă în concurs schițele și ideile de artă urbană, prezentate de echipe sub formă de desen, schiță, poză la adresa primăriei Călărași.
 2. Schițele de proiect for fi transmise în format fizic pe adresa str. Mihai Eminescu 19, Biroul CISC, etajul 1, sau pe email info@calaras-primaria.md cu tema ”Concurs de artă Urbană din deșeuri reciclabile” Cu prezentarea Fișei de participare ( Anexa1-1 în acest Regulament) . Schițele se prezintă pînă la data de 25 septembrie 2023, ora 17.00.
 3. O instituție poate veni cu cel mult 2 echipe să participe la concurs.
 4. Un grup de lucru creat de Primăria Călărași va aproba schițele și ideile în scopul ca acestea să nu fie identice.
 5. După aprobare schițelor, fiecare echipă va putea începe construcția artei urbane.
 6. Primăria va aloca la necesitate materiale/ustensile pentru construcția formelor de artă urbană sau servicii de instalare, tuturor echipelor.
 7. După finalizarea construcției tuturor obiectelor de artă urbană, acestea vor fi instalate, afișate în scuarul central al orașului ca expoziție, unde vor fi expuse o perioadă mai lungă de timp.
 8. Juriul va selecta la final în ziua expoziției 3 cele mai relevante și expresive forme de artă urbană care vor fi selectate pentru a fi premiate.
 9. Forma de artă urbană trebuie să fie create din deșeuri reciclabile (plastic, lemn, metal, alte materiale reciclabile), cu demensiuni: înălțime, lățime- minimum 1m, maximum-3 m. Se acceptă și alte mărimi după complexitatea designului formei de artă urbană. Formele de artă trebuie să fie durabile ca să reziste în aer liber la diverse temperaturi și condiții climatice.
 10. Formele de artă urbană vor fi însoțite de numele echipei, instituția, numărul de telefon și adresa de email al conducătorului echipei.
 11. Respectarea temei propuse este condiţie obligatorie
 12. Cel mai important criteriu de evaluare este creativitatea și originalitatea formei de artă urbană.

Premii 

Primăria Călărași acordă următoarele premii pentru 3 cele mai frumoase forme de artă urbană din deșeuri reciclabile. Cîștigătorii locului I, II, III vor fi premiați cu cîte 1 cameră foto-video performantă, care va rămîne în gestionarea administrației instituției din care echipa face parte și va fi utilizată de tineri, elevi în scopuri de dezvoltare persoanală și educative.

Regulamentul de participare cu anexe AICI: Anexa 1 Regulament 

 Pentru  alte informații  și detalii

 Mobil – 060920915