×

TINERI, ACTIVI, RESPONSABI!

25 octombrie 2023


Clubul „EcoExplorers Călărași”, format din elevi, voluntari și membrii Consiiului Local de Tineri Călărași a realizat, pe data de 24 octombrie, 2023 prima activitate ecologică din cadrul Proiectului „EcoExplorers: Construind Generația Verde”- sesiunea cu subiectul „Campania de informare și sensibilizare cu problemele ecologice raportate la nivel global, regional, local”.

În cadrul activității au participat peste 20 de tineri ai Consiliului Local de  Tineri Călărași, voluntari și elevi din orașul nostru ghidați de coordonatorul proiectului, dna Tatiana Buga, profesoară de geografie în L.T.„V. Alecsandri” și mentorul acestora, Dna Aurica Amariei, specialist pentru cultură, tineret și sport al Primăriei Călărași.

Tinerii au avut teme de eco-dezbatere, operarea cu termenii- cheie, crearea posterelor, informarea despre amprenta ecologică, relații cauză-efect a problemelor ecologice și vizionarea ghidată a filmului documentar „Home” 2009, care reflectă acțiunile umane asupra Terrei. Am avut ca scop să sensibilizăm tinerii și să contribuim la educația generației care să construiască viitorul nostru comun.

Activitatea s-a desfășura în incinta L.T. „Vasile Alecandri” și este parte a proiectului „EcoExplorers: Construind Generația Verde”, implementat de Asociația Obștească ”Alfa Beta”,  în parteneriat cu Direcția Educație Ungheni, Centrul Raional de Tineret Ungheni și Centrul Raional de Asistență și Performanță Educațională Ungheni, susținut financiar de Agenția Națională pentru Tineret, în cadrul Programului Anual de Granturi pentru Organizațiile de Tineret 2023 #EcoExplorers.