×

Comunicat informativ!

18 decembrie 2023


   În această săptămână, la data de 13 decembrie, primarul Victor Ambroci a participat la un atelier organizat de programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”, finanțat de UE și implementat de PNUD și UNICEF.
✒️În cadrul evenimentului, la care au luat parte peste 50 de reprezentanți ai autorităților publice locale, au fost prezentate modele și practici de instituționalizare a cooperării intercomunitare.
🎯De notat că la Călărași avem deja o bună practică la subiectul cooperării intercomunitare – proiectul de montare a contoarelor cu citire la distanță în oraș, dar și la Tuzara și Nișcani. Grație acestui proiect, peste 3000 de gospodării vor fi dotate cu apometre digitale, de ultimă generație, care vor permite colectarea și transmiterea datelor la distanță.
✅ La rândul său, viceprimarul Doina Harea a participat joi, 14 decembrie, la lansarea proiectului “Comunicarea Strategică pentru implementarea Programului Național de Deșeuri Solide în Moldova, în regiunile: 5,8,1″, desfășurat în orașul Ungheni.
☝️Proiectul, implementat de EcoVisio și E-circular, în parteneriat cu ONIPM și Ministerul Mediului, finanțat de Ambasada Suediei, va reprezenta un mecanism de sprijin pe partea de comunicare în vederea realizării cu succes a Programului Naţional pentru gestionarea deşeurilor pentru anii 2023-2027, recent aprobat de Guvern.
🟢La eveniment au participat reprezentanții autorităților publice centrale, raionale și locale, donatori interesați și reprezentanții societății civile.
🤝Mulțumiri și aprecieri organizatorilor pentru oportunitatea de a afla informații prețioase și utile pentru viitor!
Ar putea fi o imagine cu 18 persoane