×

Expoziția de Artă Urbană din Deșeuri Reciclabile la Călărași

20 decembrie 2023


Primăria orașului Călărași a organizat Expoziția de Artă Urbană din Deșeuri Reciclabile la Călărași în cadrul Concursului local „Orașul Meu- Casa Mea” la care au participat Instituțiile Școlare, Preșcolare și Consiliul Local de Tineri din Călărași.
În cadrul expoziției, care a fost găzduită de Muzeul de Istorie din orașul Călărași, au fost expuse diverse lucrări realizate de copii și tineri care au adus mesajul de importanța reciclării deșeurilor și grija față de mediu înconjurător.
Activitate este realizată în proiectului „Îmbunătățirea serviciului de colectare a deșeurilor menajere la platformele comune”, proiect finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Inițiativei Primarii pentru Creștere Economică ( M4EG), implementat de Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare ( UNDP).
Valoarea totală a proiectului privind „Îmbunătățirea serviciului de colectare a deșeurilor menajere la platformele comune” constituie 91 103 $, dintre care 60 000 $ – oferiți cu titlu nerambursabil de Uniunea Europeană, și 31 103 $ – contribuție locală.
Proiectul prevede construcția și amenajarea a 3 platforme de tip închis pentru colectare a deșeurilor menajere și organizarea campaniilor de informare și sensibilizare a localnicilor.
La eveniment au participat reprezentantul Delegației UE în Republica Moldova, Reprezentanții UNDP Moldova care au apreciat munca copiilor și implicarea lor activă în proiectele comunității.