×

PRIMA ȘEDINȚĂ A COMITETUL DIRECTOR AL PROIECTULUI DE EFICIENȚĂ ENERGETICĂ, FINANȚAT DE UE

25 iulie 2018


Reprezentanți ai administrației publice locale din orașul Călărași, ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, membri ai societății civile și furnizorul regional de energie electrică și-au dat întâlnire pe 18 iulie în cadrul primei ședințe a Comitetului Director al proiectului „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor”.
Evenimentul a pus în discuție regulamentul de activitate al Comitetului Director, atribuțiile membrilor, dar și activitățile planificate pentru următoarele luni.
Comitetul Director al proiectului „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor” urmează să fie condus de viceprimarul orașului Călărași – Victor Ambroci, în calitate președinte, consilierul orășenesc Veaceslav Arapan în calitate de vicepreședinte al Comitetului și Elena Lungu, reprezentantul societății civile.
Tot în cadrul reuniunii, a fost discutat și aprobat Regulamentul de activitate al Comitetului Director.
Proiectul „Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași – Licurici în inima Codrilor” este implementat de Primăria orașului Călărași, în parteneriat cu IDIS „Viitorul” și are o perioadă de 30 de luni. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului UE „Convenţia primarilor – proiecte demonstraționale” (CoM-DeP). Proiectul de eficiența energetică în orașul Călărași presupune instalarea unei rețele de iluminat de 21 de kilometri și iluminarea arhitecturală a două clădiri publice. Ca rezultat, proiectul va asigura o economie reală de 6 500 euro/an, va permite reducerea emisiilor de CO2 și a costurilor de întreținere și exploatare.