×

Renovarea scărilor în oraşul Călăraşi – acces sigur şi egal pentru cetăţeni !

3 februarie 2020


Conform rezultatul sondajului de indetificarea a unei probleme a orașului Călărași de către băștinași, a fost identificată problema care doare pe cei mai mulți cetățeni ai orașului.

„Reparația scărilor de acces în oraș și dotarea lor cu rampă pentru cărucioare și bară de susținere”, pentru care au votat 122 de persoane, inclusiv și cei plecați penste hotare.

​Scările propuse pentru reparație au fost selectate din considerentul numărului de persoane care merg zilnic pe aceste scări și solicitărilor mamelor cu copii. Scările de acces sunt localizate pe str. Ștefan cel Mare și str. Mihai Eminescu, unde zilnic merg elevi, părinți cu copii mici, bătrîni, cetățeni. Proiectul prevede renovarea a 8 scări, dotarea lor cu rampă de acces pentru cărucioare, bară de susținere.

Scopul proiectului este să oferim siguranța cetățenilor și copiilor pe aceste scări, să oferim șanse egale părinților cu cărucioare, bătrînilor, persoanelor cu nevoi speciale și să îmbunătățim aspectul estetic al orașului.

Pentru a soluționa această problemă Primăria orașului Călărași inițiază să participe la concursul de granturi în cadrul Programului Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3″, susținut de Guvern, iar proiectul să fie implementat pe parcursul anului 2020.

​Conform condițiile Programului, finanțarea proiectului se face după formula:

​1. Diaspora și cetățenii (prin Asociația Obștească)- 61 500 lei (10% din bugetul total al proiectului )

2. Primăria orașului Călărași cu 250 000 lei

3. Guvernul contribuie cu – 242 044 lei

4. UNDP care vine cu 1:1 prin Asociație Obștească 61 500 lei ( cît a colectat Băștinații atât donează și ei) sau poate fi un alt Donator -Instituție, Persoana Juridică.

​Contribuția cetățenilor care locuiesc în oraș și a celor care locuiesc/muncesc peste hotare este elementul principal pentru a implementa acest proiect.

​Bugetul total estimativ este de 615 044 lei ( Suma concretă a lucrărilor de renovare va fi după organizarea licitației publice). Toate etapele de implementare a proiectului vor fi făcute publice: sumele colectate, achiziițiile publice, sumele cheltuite, rezultatul final.

Cetăţenii pot dona direct la Bancă, online cu cardul, direct la Primărie sau Asociaţia Obştească.

Detalii pentru a dona www.originimd.org

Donează online:

Renovarea scărilor de acces din orașul Călărași – acces sigur și egal pentru cetățeni