×

Mesaj de felicitare!

8 mai 2020


Dragi călărășeni!

Două mari sărbători se întâlnesc de 9 mai – Ziua Victoriei şi Ziua Europei.

Ziua Europei marchează valorile care au stat la bazele formării Uniunii Europene și care, conform  Declarației Schuman, au guvernat, prin solidaritate și unitate, Statele Membre.   Aceste valori ne permit să trăim împreună, să devenim și mai puternici și mai uniți, contrar diferențelor de limbă, cultură, religie și obiceiuri. Solidaritatea este pilonul pe care se bazează funcționarea Uniunii Europene, iar scopul nostru este de a fi parte componentă a acestei Europe cu chip uman, modernă şi cu valori adevărate. Poporul nostru, sunt sigur, merită un destin european.

Felicit de asemenea cu această mare sărbătoare veteranii, văduvele de război, pe toţi cei, rudele cărora au luptat sau au căzut în al doilea război mondial, ce a fost victorios, inclusiv pentru generaţiile de azi.

Ziua de 9 mai este data în care trebuie să conştientizăm că trebuie să evităm în totalitate orice formă de discriminare, extremism, ură sau instigare politică şi socială. Este un prilej pentru a îndemna tînăra generaţie de a participa activ la consolidarea ţării şi a statutului de ţară neutră indiferent de circumstanţe.

Vă dorim să aveţi parte de sănătate, putere de viaţă, înţelegere şi prosperitate!

 

Cu respect- Ion Olari, Primarul orașului Călărași