×

Ziua Eroilor!

28 mai 2020


Primăria orașului Călăraşi a organizat astăzi o ceremonie solemnă la Cimitirul Eroilor Români, care sunt comemoraţi în ziua când creştinii ortodocşi sărbătoresc Înălţarea Domnului

Este o sărbătoare importantă pentru românii de pretutindeni, inițiată prin Decretul-lege 1693/4 din Mai 1920, dar și datorită Tratatului de la Versailles, prin care țările beligerante s-au obligat, o dată cu semnarea tratatului, la întreținerea mormintelor ostașilor ce au fost îngropați pe teritoriile statelor respective. De asemenea, țările beligerante s-au obligat și să întrețină monumentele comemorative de război ce au fost dedicate bărbaților și femeilor ce au murit în timp ce serveau în forțele armate.
Am onorat cei 42 de militari români si-au pierdut viața în iulie 1941, pe locul unde a fost ridicat Cimitirul Eroilor Români de la Călăraşi.  Până în 1960, când aici a fost ridicată o Troiţă și o capelă, reinstalate după anul 1990, în semn de respect pentru trecutul nostru, a oamenilor care și-au jertfit viața pentru Patrie și Neam.