×

Sănătate și recunoștință participanților la lichidarea catastrofei din Cernobîl!

25 aprilie 2024


În fiecare an, în preajma zilei de 26 aprilie, ne exprimăm recunoștința în fața tuturor celor care au suferit în încercarea de a înlătura efectele celei mai devastatoare catastrofe ecologice pe care a cunoscut-o omenirea – explozia reactorului nuclear de la Cernobîl.
La lichidarea catastrofei au participat 3655 persoane din Republica Moldova, în timp ce din raionul Călărași au fost mobilizate 58 de persoane, dintre care 20 din orașul Călărași.
La evenimentul organizat astăzi de primărie, Pavel VLAD, Președintele Societății Cernobîl din Călărași a vorbit cu tristețe despre acel tragic eveniment și despre aportul considerabil al colegilor săi, inclusiv și a celor plecați în lumea celor drepți.
”Sunteți niște lecții de istorie în viață”, li s-a adresat Doina Harea, viceprimarul orașului, participanților la eveniment, exprimându-și la rându-i aprecierea pentru faptele de eroism și spiritul de sacrificiu.
Primăria, prin decizia Consiliului orășenesc Călărași, oferă anual un suport financiar pentru fiecare participant și văduvelor acestora.
SĂNĂTATE ȘI RECUNOȘTINȚĂ PARTICIPANȚILOR!