×

FILE DE ISTORIE PENTRU ORAȘUL CĂLĂRAȘI

24 iunie 2024


Duminică, de Ziua Orașului, în Piața Unirii, într-un moment solemn, orașul Călărași s-a înfrățit cu Municipiul Iași. 🇲🇩🇷🇴
Evenimentul a avut loc în prezența unui public numeros, dar și a oaspeților de onoare: Igor Grosu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, consulul general al Republicii Moldova la Iași, deputați, reprezentanți ai Guvernului, ai ambasadelor, delegații din orașele înfrățite din Polonia, România și Franța, conducerea raionului Călărași, dar și a raionului și orașului Nisporeni, parteneri de dezvoltare și mulți alții.
Semnarea acordului de către cei doi primari: Mihai Chirica și Victor Ambroci, într-un cadru emoționant, a culminat cu expresia rostită de edilul de peste Prut: ”Vrem să facem din Călărași un oraș mai bun ca Iași!”
La rândul său, primarul Victor Ambroci a vorbit despre importanța acestui moment istoric pentru locuitorii ambelor localități, pentru generațiile de azi și de mâine.
Suntem încrezători că această înfrățire va constitui un punct de cotitură pentru dezvoltarea orașului Călărași și va crea noi punți.
Partea a III-a