×

Ziua Europei la Călărași!

7 mai 2021


    Pe 9 mai Republica Moldova celebrează Ziua Europei, zi dedicată păcii și unității europene. Această zi remarcabilă este celebrată în diferite forme. Primăria orașului Călărași vine cu un mesaj de profundă recunoștință pentru Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, care este lider la capitolul asistenței financiare nerambursabile acordate orașului nostru.

Avem o viziune și o misiune comună: efectuarea schimbărilor reale la nivel local.

Realizăm acest deziderat prin diverse proiecte. Vă prezentăm doar câteva:

1.„Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Călărași.” Proiectul este finanțat de UE implementat în cooperare cu proiectul ”Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (Bugetul total de 2,2 mil euro) prin care o să avem 11,8 km apeduct reabilitat; 4,045 km apeduct extins; 4,902 km canalizare reabilitată; 1 stație de tratare a apei potabile. Beneficiari: 9300 cetățeni conectați la apeduct ; 5700 cetățeni conectați la canalizare;

  1. Eficientizarea iluminatului public în orașul Călărași –proiectul ”Licurici în inima Codrilor” 680 750 euro pentru modernizarea și extinderea iluminatului public stradal și 145 000 lei pentru Iluminarea arhitecturala a clădirii muzeului;
  2. ,,Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală,, – proiectul presupune Construcția aducțiunii de apeduct Chișinău-Strășeni-Călărași cu un buget total de 15 000 000 euro.

Mulțumim din suflet pentru tot sprijinul oferit în cadrul proiectelor de dezvoltare social-economică menite să îmbunătățească nivelul de trai al locuitorilor și sperăm mult să avem parte de sprijinul și asistența fraților europeni în realizarea planurilor de viitor și integrarea cu succes a țării noastre în familia mare a popoarelor europene!

 

Ion Olari, primarul orașului Călărași