×

Comunicat informativ!

13 februarie 2024


📌Astăzi, 13 februarie 2024, Primăria orașului Călărași a organizat o ședință a grupului de inițiativă locală pentru prioritizarea ideii de proiect în cadrul Programului de Granturi Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3, ediția 2024.

✅ Alături de reprezentanții primăriei, la eveniment a participat dl Nicolae Drăgănel, președintele raionului Călărași, consilieri orășenești, precum și cetățeni activi ai orașului.

🎯 Amintim că la începutul acestei luni am organizat un sondaj online privind identificarea ideii de proiect în cadrul Programului DAR1+3”. La sondaj au participat 218 persoane, dintre care 176 de femei și 42 de bărbați. Totodată, 103 persoane au declarat că sunt gata să contribuie financiar la realizarea proiectului votat.

❗Dintre problemele expuse în sondaj cetățenii au ales în felul următor:

✅ Amenajarea Cimitirului de la Vătămăneasa – 21 voturi (9,9%);

✅ Crearea unui adăpost pentru câinii fără stăpân – 137 voturi (62,8%);

✅ Amenajarea unei platforme pentru colectarea deșeurilor menajere – 28 voturi (12,8%);

✅ Alte propuneri – 32 voturi (14,7%).

🔴 Așa cum cetățenii au identificat problema unui adăpost pentru câini ca fiind una prioritară pentru oraș, administrația publică locală va depune toate eforturile pentru a soluționa problema prin intermediul acestei oportunități de finanțare.

🟢Scopul Programului de Granturi Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3, ediția 2024 este dezvoltarea localităților prin sporirea gradului de implicare a diasporei la dezvoltarea social-economică a localității.

Consiliul Raional Călărași

#BiroulRelatiicuDiaspora

#proiecteCalarasi